Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

Nieuwe circulaire brandweerkazerne

Rijd je over de Almenumerweg in Harlingen, dan zie je op het terrein bij de ovonde vooral zand en puin. Maar straks voert de kleur rood hier de boventoon. In opdracht van Veiligheidsregio Fryslân werken we hier aan het bouwrijp maken van het terrein van de nieuwe Harlinger brandweerkazerne.

Circulair
De kazerne is ontworpen door JOUS architecten en wordt gebouwd door Bouwbedrijf Jelle Bruinsma en Mensonides Installatie. Bij het ontwerp en de realisatie ligt de nadruk op: duurzaamheid, onderhoudsarm én gasloos. Ook is er oog voor circulair bouwen. De materialen zijn remontabel. Dit betekent dat ze in delen uit elkaar kunnen worden gehaald en ergens anders weer opgebouwd kunnen worden.

Betere bereikbaarheid
De nieuwe plek is veel centraler en dichter bij de uitvalswegen. Vrijwilligers kunnen sneller op de kazerne zijn, en de aanrijtijd zal een stuk beter worden.

Werkzaamheden
Westra is de civiele aannemer van het project. Dit wil zeggen dat wij verantwoordelijk zijn voor alle infra-werkzaamheden. Van het aanbrengen van de verhardingen en kabels en leidingen, tot de aanleg van het parkeerterrein en de in- en uitritten van de nieuwe locatie. Op dit moment werken we aan de riolering en fundering, volgende week start het bouwbedrijf met heien van de funderingspalen.Onze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA