Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

Westra verbreedt watergangen nabij Oosterwolde

In opdracht van Wetterskip Fryslân verbreden we nabij Oosterwolde bestaande hoofdwatergangen en maken we bestaande stuwen vispasseerbaar. Dit doen we in samenwerking met PLANN ingenieurs.
Lees verder

10 energiezuinige woningen in Ferwert

Nog heel even geduld voor de bewoners van de Gasthuisstraat: rond de bouwvak zijn alle werkzaamheden klaar. Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwde de 10 energiezuinige woningen. Wij verzorgden al het bouwkundige grondwerk.
Lees verder

Nieuwe circulaire brandweerkazerne

Rijd je over de Almenumerweg in Harlingen, dan zie je op het terrein bij de ovonde vooral zand en puin. Maar straks voert de kleur rood hier de boventoon. In opdracht van Veiligheidsregio Fryslân werken we hier aan het bouwrijp maken van het terrein van de nieuwe Harlinger brandweerkazerne.
Lees verder

Freyhof klaar voor bouw van 18 woningen

Aan de Willem de Zwijgerstraat in Harlingen komen 18 nieuwe woningen. Dit is op de voormalige locatie van sporthal De Harnehal. Voor Harns Invest maken wij dit nieuwe plangebied, met de naam Freyhof, bouw- en woonrijp.
Lees verder

Grondwerk voor nieuwe appartementen in Franeker

In het centrum van Franeker bouwt Bouwbedrijf van Marrum nieuwe appartementen. Van Marrum schakelde ons in voor het bouwkundig grondwerk: het geschikt maken van de ondergrond om op te bouwen.
Lees verder

Westra legt nieuwe rietoevers aan

In opdracht van Wetterskip Fryslân zijn we begin november gestart met de aanleg van rietoevers, ook wel natuurvriendelijke oevers genoemd. We zorgen dat er meer ruimte voor het water komt.
Lees verder

De Elfwegentocht is gestart!

We zijn los, de Elfwegentocht is begonnen! 14 dagen lang rijden al onze kranen, trekkers, shovels, auto's en overige machines fossielvrij op Blauwe Diesel.
Lees verder

Westra realiseert stuw van 53.000 kg

Als aannemer van het werk 'Waterlopen de Mieden’ heeft Westra wederom een mijlpaal bereikt. Een stuw van maar liefst 53.000 kg is met uiterste precisie op de definitieve locatie geplaatst.
Lees verder

Vernieuwing machinepark

Westra heeft een vernieuwing van haar machinepark doorgevoerd. Afgelopen vrijdag zijn door SMT Netherlands drie nieuwe shovels van het type Volvo L70H en twee nieuwe rupskranen van het type EC220E in Franeker afgeleverd.
Lees verder

Gespot in de Leeuwarder Courant

Afgelopen maandag zijn wij in Aldeboarn gestart met werkzaamheden voor Wetterskip Fryslân. Dit is niet onopgemerkt gebleven. De Leeuwarder krant schreef er een artikel over. Lees dit artikel hieronder.
Lees verder

Cursus Het Nieuwe Draaien met succes afgerond

Op 18 en 25 februari hebben onze kraan- en shovelmachinisten de cursus Het Nieuwe Draaien gevolgd. Het doel van deze cursus is dat men leert zo slim mogelijk met de machine om te gaan zodat energie en brandstof bespaard worden.
Lees verder

Ons werk voor gebiedsontwikkeling Bûtefjild zit er op

Midden in de zomer van 2016 zijn wij onze werkzaamheden gestart en nu, een half jaar later, is het werk voor dit prachtige project afgerond.
Lees verder

Machines voorzien van de nieuwste GPS-systemen

Onlangs heeft Westra met Topcon rond de tafel gezeten om het GPS-systeem op de machines te bespreken. Al snel werd besloten om volledig over te gaan op 3D GPS+.
Lees verderOnze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA