Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

Grondwerk voor nieuwe appartementen in Franeker

IMG_5689.JPG

In het centrum van Franeker bouwt Bouwbedrijf van Marrum nieuwe appartementen. Van Marrum schakelde ons in voor het bouwkundig grondwerk: het geschikt maken van de ondergrond om op te bouwen.

Naast al het grondwerk legden we ook de riolering aan. Dit bestond uit de riolering van de appartementen, maar ook het aansluiten op het gemeentelijk riool in de openbare weg.

De appartementen worden energiezuinig gebouwd; goed geïsoleerd en geen gasaansluiting. Hier past ook het milieubewust omgaan met het riool bij. We hebben daarom het hemelwater (of regenwater) afgekoppeld. Normaal komt het regenwater wat in- en rond het huis valt terecht in het riool. Wanneer je het regenwater afkoppelt, komt het niet in het riool maar het gaat de grond in en komt zo in het grondwater terecht. Dit gaat verdroging tegen, bijvoorbeeld tijdens warme en droge zomers.

Tijdens de laatste fase van de bouw leggen we de parkeerplekken aan en verrichten we de laatste straatwerkzaamheden rond de appartementen.Onze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA