Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

Gespot in de Leeuwarder Courant

Gespot in de Leeuwarder Courant.png

Afgelopen maandag zijn wij in Aldeboarn gestart met werkzaamheden voor Wetterskip Fryslân. Dit is niet onopgemerkt gebleven. De Leeuwarder krant schreef er een artikel over. Lees dit artikel hieronder.

ALDEBOARN Drie meter lange worsten met daarin jonge rietplanten moeten het afkavelen van de oevers straks voorkomen. Kraanmachinist Rob Haitsma, Marten de Jong (vooraan) en Jelte de Vries plaatsen in totaal 110 stuks over een lengte van 330 strekkende meter. De walkant langs het maisperceel aan de doorgaande weg tussen Aldeboarn en Tijnje hebben ze schuin afgegraven. Tussen twee rijen paaltjes worden de worsten in het water gelegd en vastgebonden. Over een paar jaar zijn de worsten vergaan en is een groene rietoever ontstaan. Loonbedrijf Westra uit Franeker doet het werk in opdracht van Wetterskip Fryslân, dat na proeven nu op meer plekken de rietworsten toepast. Het is een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor de houten walbeschouwing, aldus het waterschap. Onze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA